El vol d’Aeroflot Nord va mig buit i tinc tres butaques per a mi sol, però no m’hi puc ajeure gaire còmodament perquè a sota d’una d’elles hi ha una caixa de cartró que no em permet abaixar el seient del tot. Com que no aconsegueixo dormir i estic avorrit (excuses) obro el precinte i tafanejo una mica: safates de plàstic; uns misteriosos tubs elàstics de color gris, prims i llargs; vasos. Alço la mirada i un paio m’està observant inquisitivament des dels seients de l’altra banda del passadís. Em faig el desmenjat, tanco la caixa i m’ajec com puc. Sóc a l’avantsala del son quan les hostesses decideixen que és hora de repartir l’esmorzar; són les sis. Les hostesses tenen la mateixa actitud que la resta de persones que treballen de cara al públic en aquest país: t’estan fent un favor dignant-se a mirar-te. Ei, això si és que et miren. És com si seguissin cobrant un sou de l’estat i tu no fossis qui realment els permet guanyar-se la vida, sinó una nosa, una mosca collonera. Al cap d’una estona, després de sobrevolar interminables boscos exuberants de taigà, quan no fa ni deu segons que he llegit la darrera frase d’A streetcar called desire, l’avió aterra. L’aeroport, vist des de l’aire, em recorda l’aeròdrom abandonat del mig del desert del GTA San Andreas, ple d’avions escampats aquí i allà. Ens hem passat la «nit» volant cap a l’est; no faig més que retallar els dies. Del llibre de Tennessee Williams el que més m’ha agradat són les acotacions.
Finalment sóc a Krasnojarsk, al cor de Sibèria, a 5.000 quilòmetres de Berlín i a 500 de la frontera amb Mongòlia. Són les vuit del matí, tenim 33 graus i els exèrcits de mosquits com elefants blancs comencen immediatament a xuclar-me la sang, sense perdre ni un minut, els molt malparits.
Finalment sóc a Krasnojarsk, al cor de Sibèria, a 5.000 quilòmetres de Berlín i a 500 de la frontera amb Mongòlia. Són les vuit del matí, tenim 33 graus i els exèrcits de mosquits com elefants blancs comencen immediatament a xuclar-me la sang, sense perdre ni un minut, els molt malparits.
4 comentaris:
Què et puc demanar que cony estàs fent allà ? A tu les vacances amb el « Curro » no et diuen res, no ?
Deixa’m que t’ho expliqui. La gent treballa durant l’any i quan arriba l’estiu marxen cap a “Punta Cana”, “Ibiza” o “Benidorm”. De tant en tant, trobes alguna persona que va cap a Positano (impressionant tu), però tu estàs al cul del mon. Què ho sabies? T’ho dic per si no t’havies adonat.
Mireia,
Digue'm tontu, però no acabo de pillar exactament el que vols dir.
Igual a tu et passa com a mi.
Apa,
i tu on vas de vacances'
Sí, em passa com a tu.
Les meves vacances son com el temps. Variables e imprevisibles. L’única cosa que sé es que marxo. Suficient.
Per sort no tots viatjem als mateixos llocs ni tenim els mateixos gustos. Conec gent que ha anat a l'aventura a la India, a la Xina, al Vietnam.
N'hi ha que es fan metges sense fronteres i se'n van a països del Àfrica en guerra. Allò sí que podríem dir que és el cul del món. No pas per la gent que hi va, naturalment. Els hi ho respecto i els admiro pel que fan allà.
Jo cel.lebro que algú tingui l'intéres de conèixer els països de l'est, les antigues repúbliques socialistes soviètiques... i cel.lebro molt que, a més, ho expliqui en aquest blog.
Salut!
Publica un comentari a l'entrada