15 de març 2009

Berlin, ciudad de humo

Reactivo el blog malgrat el seu coma profund per deixar constància de la lectura del segon volum de la sèrie Berlin de Jason Lutes. Se m'ha fet molt llarg el temps d'ençà que vaig llegir el primer volum, però ha valgut la pena esperar: no només pel dibuix, tan acurat; per l'estil, tan personal; per l'escenari, què dir... Ha valgut la pena sobretot perquè immers en la tensió social del Berlin d'entreguerres em vaig oblidar de tota la resta, i això no té preu. Especialment perquè després de tenir dos mesos el llibre damunt la taula vaig decidir-me a obrir-lo justament en un d'aquells dies en què em sentia buit i necessitava oblidar-me de tot. I no és un tòpic, de mi mateix també.I ja passades les tres, amb els ritmes circadians més desgavellats que mai, me'n vaig anar a dormir, més per convenció que per convicció o per necessitat, sense donar-li temps al cap perquè tornés a pensar en la feina, en la presó domèstica, en el refredat o en la son a deshora. No recordo en quin moment vaig deixar de somiar truites i vaig començar a somiar altres coses, però el primer que he pensat quan m'he llevat és quan sortirà el tercer volum?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones company!!

Fa temps que no parlem. A veure si quan passis per VNG quedem i m'expliques com et va la vida... Al final per fer un cafè amb tu hauré d'agafar un avió i anar de visita a Berlín.

Òscar S.

Anònim ha dit...

Bona nit, somiatruites!
no pensis tant en feina ni en els moquets del refredat! jajaajaja!
T'he de dir que no he entès mai com una persona tan especialment "plena" com tu por sentir-se buida.És més...m'indigna. Però bé, ja fa temps que vaig deixar d'entendre i saber les coses que fas (cosa que m'entristeix perquè n'estic molt de les que varem compartir i considero una gran pèrdua no seguir-te el fil però...què hi farem)
M'alegro que hagis disfrutat d'aquest llibre d'en Jason Lutes que no conec de res. Jo estic enganxada amb l'última novel·la de l'Almudena Grandes. Ja veus...cadascú troba cura en llibres de diferent mena.
Una abraçada, rosset.
annabel