08 de maig 2007

Adéu, Avui

Fa temps que contemplo amb tristesa la davallada progressiva del nivell del català (faltes d'ortografia incloses) que gasten al web del diari Avui. L'article sobre la sèrie Lost d'avui, però, ha estat la gota que ha fet vessar el got: "han firmat un contracta", "escaitx" (mare de Déu Senyor!) i expressions absolutament impròpies del registre periodístic com "Vés què han de dir..." o "...addictiu com una mala cosa". He escrit un comentari queixant-me de la poca qualitat de la llengua i, oh sorpresa, al cap d'una hora m'adono que han corregit les faltes d'ortografia, han deixat les altres dues i M'HAN ESBORRAT EL COMENTARI. Esborrar comentaris dels usuaris només perquè són crítics és un gest que difícilment toleraria ni en un bloc, però en un mitjà com l'Avui em sembla vergonyós. Ja fa temps que pràcticament no llegia cap columna d'opinió, a partir d'avui he decidit no entrar-hi més. Bon vent i barca nova, Avui.

6 comentaris:

Alhazar ha dit...

pues no enteng perque t'indicnes tan, Litos. Mira ca tens la pei fina, eh?

Oscar ha dit...

Litos!! das wäre nette Zeiten

http://web.archive.org/web/20040518162613/http://atzucac.blogspot.com/

Oscar ha dit...

Shit! Algú m'ha talalt el comentari. Deus tenir algún hacker del Avui infiltrat. Bueno, es bastant intuitiu el que resta.

Salut!

Aleix ha dit...

Doncs, sí, quina jugada aquesta. D'una banda té sentit que esborressin el comentari perquè perdia la seva raó de ser una vegada corregits els errors. Però com a mínim t'ho haurien pogut agraïr. No crec que sigui per no consultar més el diari en qüestió. ;-)

Anònim ha dit...

llegix lo segre i veràs que bé t´ho passaràs! (també en lleidatà)
marc

Teresa ha dit...

Els redactors dels diaris són professionals de l'escriptura no es poden permetre la incultura de fer faltes d'ortografia. Jo també m'hauria enfadat. No els corregeixis més no es mereixen la teva ajuda gratuita. Peô cada vegada hi ha menys respecte per les "formes" a la societat i aixô només és la mostra que s'escampa a tots els àmbits, inclòs els "culturals". Ara bé, amb el munt de gent que arriba a la Universitat catalana passant-se pel forro tota la gramàtica catalana no m'extranya en absolut, aquesta gent és la que aconsegueix feines als diaris!!